Vetkanaal reiniging

Verschillende divisies onder één dak

Vet-afzuigsysteem reiniging grootkeukens

Hvac Group heeft unieke reinigingstechnieken voor grootkeukens in de horeca en bedrijfsrestaurants in huis. Onze specialisten weten wat er nodig is om uw afzuigkap, afzuigkanaal en ventilatoren weer veilig en hygiënisch te maken.  Zij inventariseren, brengen u op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving met bijhorende verzekeringseisen en stellen samen met u een reinigingsplan op. Een optimaal rendement, hygiëne en brandveiligheid van het afzuigsysteem wordt altijd voorop gesteld.

Op tijd reinigen brengt ook andere voordelen met zich mee

Vervuiling van keuken afzuigsysteem

Doordat er in de keuken steeds meer met fijnere oliën wordt gewerkt is een vetvangfilter niet afdoende om het afzuigsysteem schoon te houden van vet. Vetsubstanties en vuil hechten zich aan de wanden van de afzuigkap, afzuigkanaal en ventilator en zorgen voor vetophoping in het systeem waardoor het een gevaar vormt voor brand en bacterie groei. Het dagelijks schoonmaken van de afzuigkap is niet afdoende om aan de hygiëne eis en brandveiligheid te voldoen.

Op tijd controleren van het afzuigsysteem is essentieel

Wetgeving voor professionele keuken afzuigsystemen

Door wet- en regelgeving voor grootkeukens bij bedrijven en in de horeca is het noodzakelijk om periodiek een controle op vervuiling van uw afzuigkap en in het afzuigkanaal te laten uitvoeren. Een hygiënische en veilige werkomgeving  is niet alleen van belang voor uw omgeving maar wordt ook door de verzekering geëist. Verzekeringmaatschappijen stellen een grens van maximaal 0.5 millimeter inwendige vetafzetting om aan de eisen van brandveiligheid in het afzuigsysteem te voldoen.

Een Hvac Group specialistische reiniging zorgt ervoor dat uw systeem weer aan alle eisen voldoet, maar brengt ook andere voordelen met zich mee.

  • Lager energieverbruik van uw installatie
  • Verzekeringsdekking door toedoen van brand bij tonen van geldig reinigingscertificaat
  • Verlenging levensduur van de installatie
  • Lucht afzuig hoeveelheid blijft op peil
  • Lagere onderhoudskosten
Scroll naar boven