Retrofitten luchtbehandelingskasten

Bron: Ziehl-Abegg

HVAC Retrofit specialisme        

HVAC GROUP helpt u met het behalen van label C vóór januari 2023 in kantoren. Zij berekenen uw energiewinst voor het toepassen van energiezuinige ventilatoren en lage weerstand filters in uw luchtbehandelingskast. Samen met u maken zij de planning om de oude inefficiënte ventilatoren en filters te vervangen en uw luchtbehandeling weer toekomst gereed te maken.

Bijdragen aan de ErP-norm met retrofit weer toekomst gereed

Hvac Group retrofit complete luchtbehandelingskasten met energiezuinige EC- Ventilatoren en lage weerstand filters en maakt door reconditionering op omliggende onderdelen de LBK toekomst gereed. Door het toepassen van de nieuwste energiezuinige EC- ventilatoren IE4 en IE5 Ziehl-Abegg ventilatoren en inzetten van lage weerstand filters kan de besparing op energieverbruik oplopen tot wel 30%.

Hoe gaat Retrofit van luchtbehandelingskasten in de praktijk

Na het veiligstellen van de luchtbehandelingskast wordt de oude opstelling met kopplaat gedemonteerd. Onze specialisten voeren een controle uit op verborgen gebreken en zorgen ervoor dat de oude bekabeling wordt beschermd tegen beschadigingen. Bij beschadiging of corrosie worden de wanden vervangen of gecoat en vervolgens wordt de voorbewerkte kunststof kopplaat gemonteerd.  De ventilator met bekabeling worden aan de kopplaat gemonteerd waarna de vloer van de ventilatorsectie word gecoat.

Retrofit voordelen

  1. gemiddeld 3 tot 5 jaar uw investering terugverdiend
  2. lagere energiekosten
  3. lagere onderhoudskosten door directe aandrijving
  4. aansturing door GBS via Modbus, Bacnet of  0-10V
  5. druk of temperatuur of dag/nacht regeling
  6. meerwaarde/upgrading pand
  7. subsidie mogelijk met EIA 2021?

20% minder CO2 uitstoot en 20% minder energieverbruik vanaf januari 2023

Wetgeving energie label C voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 is de nieuwe ErP-norm van toepassing voor het behalen van gestelde klimaatdoelen. Deze nieuwe ErP-norm heeft betrekking op kantoren groter dan 100 m2 en op het installeren van nieuwe energiezuinige klimaat- installaties en het vervangen van inefficiënte voor energiezuinige apparatuur in de luchtbehandelingskast. Volgens de nieuwe ErP-norm moeten luchtbehandelingskasten bijdragen aan minder energieverbruik en CO2 uitstoot.

Doelstelling ErP-Norm Label C 2023

Het reduceren met 20% energieverbruik en het terugdringen van de CO2-emissie 20%. Dit doel wordt mede bereikt door het in gebruik stellen van alternatieve bronnen en inefficiënte elektrische apparatuur te vervangen.

Scroll naar boven