Reconditionering LBK

HVAC Group optimaliseert de LBK

Een optimale conditie van de luchtbehandelingskast zorgt voor een goed binnenklimaat en draagt bij aan de gezondheid van mensen in gebouwen en kwaliteit in productieomgevingen.

Tijdig reconditioneren verlengt de levensduur van de luchtbehandelingskast

Weersomstandigheden hebben invloed op het verouderingsproces van de LBK. Vervuiling en vocht zorgen ervoor dat de hygiënische en mechanische conditie aan de binnen en-buitenzijde van de LBK wordt aangetast en de oorspronkelijke ontworpen condities niet meer worden gehaald. Corrosie en stofophoping zorgen voor een verkorte levensduur op de filterframes, kleppenregisters, batterijen, dempercoulissen, beplating en draaiende delen van de LBK met als gevolg dat onderhoudskosten op den duur hoger uitvallen. Met het tijdig inschakelen van de specialisten van HVAC- Group kunt u kosten besparen en onnodige stilstand voorkomen.

Op afspraak of tijdens een filterwisseling brengen wij gebreken in kaart

HVAC Group LBK Inventarisatie

HVAC Group heeft medewerkers in dienst die gespecialiseerd zijn met het in kaart brengen van herstel en verbeterpunten die nodig zijn om de LBK weer in top conditie te brengen. Met deze inventarisatie heeft u zicht op toekomstige kosten en zijn storingen in het proces minimaal. Dit kan op afspraak of tijdens uw opdracht voor de filterwisseling.

Samen met onze specialist specifieke afspraken maken of kiezen uit enkele standaards.

HVAC Group  reconditioneren van LBK

HVAC Group heeft specialisten in dienst die jarenlange ervaring hebben in het reconditioneren van luchtbehandelingskasten. Zij bespreken met u welke wensen, eisen of verwachtingen zijn in uw gebouw of proces en maken in dit geval een specifiek voorstel.

Maar u kunt ook uit onderstaande opties kiezen:

HVAC reco-light

Bij een luchtbehandelingskast tot 3 jaar kunt u ervoor kiezen om te beginnen met een jaarlijkse conditie controle te laten uitvoeren om een goede werking te waarborgen. Deze rapportage geeft aan in welke conditie de LBK zich verkeert, welke onderdelen op termijn vervangen dienen te worden en de posities waar corrosie zich voordoet. Met deze controle heeft u een forecast op kosten voor de toekomst en kunt u dit meenemen in uw MJOP.

HVAC reco-average

U kunt kiezen voor het reconditioneren van de volledige luchtbehandelingskast. Hiermee wordt uw LBK weer zo goed als nieuw. Alle gebreken aan statische of draaiende onderdelen worden verholpen of geheel één op één vervangen. Corrosie en verteerde delen worden verwijdert, vervangen en opnieuw gecoat. Door het grondig aanpakken van de luchtbehandelingskast heeft u weer grip op de operationele kosten en kunt u weer jaren vooruit.

HVAC reco-high-fit

De meest uitgebreide reconditionering gecombineerd met retrofit. Alle niet werkende onderdelen en aangetaste onderdelen worden vervangen. De corrosie op wanden en vloeren wordt verwijderd, bewerkt en opnieuw gecoat. De oude ventilator wordt verwijderd en vervangen voor een energiezuinige EC- ventilator en de oude filtratietechnieken worden aangepakt door het toepassen van energiezuinige luchtfilters. Door deze aanpak draagt u bij aan de eisen van de ErP-norm 2023, zijn er lagere operationele kosten, hoeft u niet te investeren in een nieuwe luchtbehandelingskast en kunt u met deze LBK nog jaren vooruit.

Scroll naar boven